miércoles, 13 de julio de 2011

La 3a audició refilada per la cobla Els Rossinyolets

El dimecres 6 de juliol l'Escala acollí la 2a audició de dimecres del cicle estival de sardanes, el qual, ininterrompudament des de l'any 1960, es va celebrant a la vila marinera. Amb molta xafogor, la cobla Els Casenoves féu xalar i saltar de valent al nombrós públic assistent (oients i dansaires), públic que quedà bocabadat quan el músic escalenc Jaume Condal, el 1r tenora de la formació rossellonesa, sostingué el pinyol de 29 compassos de la sardana Única, de Carles Rovira. Tal fou l'èxit assolit que tothom aplaudí molt i el músic local hagué de repetir un curt i un llarg de la citada sardana.


I el dimecres 13 de juliol s'esdevindrà la 3a audició estival de l’Escala, amb la participació de la cobla Els Rossinyolets de Castelló d’Empúries, una de les formacions que més aprecien els sardanistes escalencs. Com a tal, i seguint l'objectiu d'oferir un segell musical de qualitat (sardanes de lluïment, sardanes de tall clàssic, sardanes de compositors locals i sardanes airoses), la cobla castellonina ha preparat un repertori que de ben segur plaurà abastament als fidels a la rodona que assisteixen a l'Escala.


A partir de les 10 de la nit i a la plaça de la Sardana s’iniciarà la ballada, el repertori de la qual serà:


1a) Poble de Fillols, de René Picamal

2a) La sardana de Llafranc, de Ricard Viladesau (lluïment)

3a) A Garcia, 10 i més, de Carles Santiago

4a) L'aplec d'estiu, de Josep Vicens Xaxu

5a) Poncellina, de Josep Saderra

6a) Els dos promesos, de Pere Mercader



Cal recordar que, en cas de tramuntana, l'audició es celebrarà a la plaça Víctor Català (Sòl d'en Sagué) i, en cas de pluja, sota la pèrgola de plaça Catalunya (c/ Camí Ample).

No hay comentarios: