miércoles, 27 de julio de 2011

Darrer dimecres de juliol amb la cobla Foment del Montgrí


La tranquil·litat metereològica de la setmana passada (que sembla que aquest any és difícil d'assolir-la) va permetre que el passat dimecres 20 de juliol es pogués celebrar la 4a audició dels dimecres a la pl. de la Sardana, el rovell sardanista, que va oferir un molt alt nivell d'assistènci, tant pel que fa a dansaires, com a públic assistent, fos del país o element estranger, que restà encisat de la mostra que veié de les formacions i melodies musicals de casa nostra. La cobla actuant, La Principal de Porqueres, féu xalar, gaudir i saltar als sardanistes i al públic assistent, d'entre els quals alguns atrevits també es volgueren sumar a intentar puntejar la nostra dansa. Un repertori, basat en l'estructura definida per enguany (sardanes clàssiques, de lluïment, de compositors locals i també balladores), que novament satisfé tots els desitjos sardanistes i amb el qual, fins i tot el 1r fiscorn de la formació, l’escalenc Andreu Font, va haver de bufar en la darrera composició, Érem set, de Francesc Mas i Ros.


I pel dimecres 27 de juliol, per amenitzar musicalment la 5a audició estival de l’Escala, es compta amb la participació de la cobla Foment del Montgrí. A partir d les 10 de la nit i a la pl. d la Sardana (si fa bo) s’iniciarà la ballada, el repertori de la qual serà:


1a) L'Empordà, d'Enric Morera

2a) Rialletes, d'Enric Barnosell (obligada de tible)

3a) La rondalla del gegant, de Josep Vicens Xaxu

4a) Ara saltarem, de Josep Capell

5a) Escalenca, de Pere Mercader

6a) Al mestre Puigferrer, de Josep Coll i Ferrando


Davant la la inestabilitat metereològica de la jornada, l'entitat organitzadora del cicle estival de sardanes de l'Escala, l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu, recorda a tothom que, en cas de tramuntana, la ballada es traslladaria i es desenvoluparia a la plaça Víctor Català o Sòl d'en Sagué (al nucli antic, a tocar de la plaça de la Sardana - la Platja) i, en cas de pluja, a la pèrgola de plaça Catalunya (c/ Camí Ample).

No hay comentarios: