martes, 5 de julio de 2011

2a audició d'estiu novament d'aires francesos amb la cobla Les Casenoves


El dimecres 29 de juny, diada de St. Pere, amb la 1a audició s'inicià el cicle de ballades de sardanes d'estiu que es celebra a l'Escala tots els dimecres. Encara que la tramuntana va acabar fent acte de presència, com estava pronosticat, no fou cap inconvenient perquè es pogués desenvolupar l'activitat programada. Tal com ja s'anunciava en els cartells, l'audició es traslladà a la plaça Víctor Català, altrament coneguda com a Sòl d'en Sagué. No obstant aquest canvi, La Principal del Rosselló, l'encarregada de posar la nota musical i amb el flabiolaire escalenc Manel Mañogil al capdavant, congregà un nombrós públic, tant pel que fa a oients com a una bona colla de dansaires, els quals no volgueren desaprofitar l'ocasió per ballar els primers compassos sardanistes escalencs de la temporada. Cal destacar que l'element estranger també fou destacat, en bona mesura pel cartell en 4 idiomes d'enguany, i després de quedar admirats per la nostra Dansa, alguns fins i tot s'atreviren a puntejar els seus primers compassos, uns més destres i d'altres més talossos.


I per el dimecres 6 de juliol, tornen a arribar aires francocatalans a l'Escala, ja que actuarà una cobla que darrerament està visitant anualment l'Escala, Les Casenoves, ja que el seu 1r tenora és l'escalenc Jaume Condal. La cita serà a partir de les 10 de la nit (22h) i el punt de trobada, si la meteorologia ho permet, serà la plaça de la Sardana (la Platja), el rovell sardanista escalenc.


Per tal d'acomplir l'objectiu de l'estructura d'enguany i oferir un segell musical de qualitat, per la present ocasió la cobla nordcatalana interpretarà els següents títols:


1a) Sureda, de Xvier Molina i Membrives

2a) Única, de Carles Rovira i Reixach (sardana obligada de tenora amb 30 compassos de pinyol)

3a) Recordança, de Josep Vicens Xaxu

4a) 30 anys d'aplec a la Bisbal, de Florenci Trullàs i Altimira

5a) Anem a la festa, de Josep Ma. Vilà i Saliner

6a) El parc de la guineu, de Pere Fontàs i Puig


Novament, l'entitat organitzadora posarà a disposció de tothom diferents enregistraments en cd de sardanes, així com també samarretes, per tot aquell que vulgui col·laborar en les despeses de contractació de les cobles, fet que també es pot realitzar esdevenint membre col·laborador de l'agrupació sardanista escalenca.


Us hi esperem, que xalarem i saltarem de valent!!!

No hay comentarios: