lunes, 18 de julio de 2011

Aires de l'estany amb La Principal de Porqueres


El passat dimecres 13 de juliol, la cobla Els Rossinyolets de Casdtelló d’Empúries fou l’encarregada d’amenitzar la 3a audició de dimecres del cicle estival de sardanes de l’Escala. Amb el repertori escollit a consciència i mantenint l'estructura d'enguany per oferir el segell de qualitat musical escalenca, la cobla castellonina féu saltar i xalar de valent a tot el públic i als dansaires que s'atansaren fins a la plaça Víctor Català (Sòl d'en Sagué) on, degut a la tramuntana que bufava, s'hagué de traslladar l'audició. Fou tan ben acollida la interpretació dels músics que, al final, el públic els obsequià amb un llarg i sorollós aplaudiment, al qual la cobla correspongué amb una nova interpretació i repetició de la darrera sardana (Els dos promesos, de l'escalenc Pere Mercader), que fou un xic especial, amb 1 curt i 1 llarg i 1llarg afegit per sorpresa i que acabà accelerat. Un vertader plaer i gaudi de la darrera ballada.


I el proper dimecres 20 de juliol, l'Escala acollirà la 4a audició del cicle estival de sardanes, la temporada alta. Per l'ocasió, arribaran els aires de la comarca del Pla de l'Estany, ja que visitarà la població la cobla La Principal de Porqueres, on hi actua com a 1r fiscorn l'amic i músic escalenc Andreu Font. El punt de trobada serà la plaça de la Sardana (la Platja)* i, a partir de les 10 de la nit (22 h), la formació musical començarà a desgranar les melodies que formaran el repertori que, seguint les pautes de qualitat musical d'enguany, constarà dels següents títols:


1a) De l'Empordà a les Guilleries, de Lluís Albert

2a) El carrilet, obligada de tenora de Ricard Viladesau

3a) Vigatana, de Josep Saderra

4a) Bullanguera, de Josep Vicens Xaxu

5a) 1950 a cal Masover, de Josep Farràs i Jordi Feliu

6a) Érem set, de Francesc Mas i Ros


Dos recordatoris són els que vol fer l'organització. Pel que fa a la climatologia, en cas de tramuntana la ballada es desenvoluparia a la plaça Víctor Català i, en cas de pluja, sota la pèrgola de plaça Catalunya (c/ Camí Ample).


A més, com cada setmana, l'Agrupació posarà a disposició de tot el públic i dels dansaires tota mena de material sardanista (samarretes i discs compactes del Xaxu, de Ciutat Pubilla o del compositor gironí Josep A. López) per col·laborar i contribuir a sufragar les despeses de contractació de les cobles.

No hay comentarios: