martes, 23 de septiembre de 2008

El monument, allà on és !



"Els sardanistes escalencs reivindiquen que el monument a la cobla, instal·lat el mes de juny de 2007 a la plaça de la Sardana, a la Platja, no es mogui d'allà. Amb motiu de la V Nit dels Músics de Cobla, celebrada divendres 19 de setembre, l'Agrupació Sardanista Avi Xaxu va aprofitar l'acte i la concentració sardanista per reivindicar que el monument no es toqui, col·locant una pancarta propera a l'escenari on es situa la cobla que deia "El monument, allà on és!".



L'obertura d'un expedient informatiu a l'Ajuntament de l'Escala per part de la Direcció General de Costes del Ministeri de Medi Ambient mesos enrere, ha provocat malestar entre els sardanistes escalencs, que volen que el monument, que es va instal·lar al lloc on històricament han tingut i tenen lloc les audicions de sardanes, no es toqui.

El monument dissenyat pel cirurgià i artista Francesc Anglès ha motivat dos requeriments de Costes a l'Ajuntament escalenc perquè envaeix l'espai públic marítimoterrestre.

Els membres de l'entitat sardanista local Avi Xaxu, que presideix Jordi Gallegos, estarien disposats a trobar-li una altra ubicació en el mateix indret, "uns metres més enllà, i potser caldria estudiar si més cap a terra, ja que actualment ocupa un petit espai de la Platja, que possiblement és per això que Costes s'hi ha posat en contra".

N0 obstant, els sardanistes escalencs asseguren que el monument ha de mantenir-se en aquest emplaçament, en contra del que defensaria l'Ajuntament, que parla de traslladar-lo sota la marquesina de la plaça del mercat, on periòdicament s'hi celebra alguna audició de sardanes.
En propers dies, van explicar des de l'Avi Xaxu, es produirà una reunió entre sardanistes i Ajuntament per tractar el futur de l'emplaçament del monument a la cobla. En aquest context, Jordi Gallegos ha explicat a Diari de Girona que "no estem pas disposats a acceptar qualsevol solució". Si l'Ajuntament no escolta la reclamació de Costes pot enfrontar-se a l'obertura d'un expedient sancionador".

De Montserrat Juvanteny, extret de Diari de Girona (23 de setembre de 2008, p. 14)


No hay comentarios: