jueves, 29 de julio de 2010

Una nova audició: les sardanes a Riells

Tal com ja anunciàvem, els sardanistes tenen una doble cita a l'Escala, ja que el divendres 30 de juliol neix un nou acte sardanista: les sardanes a Riells. A excepció de les sardanes organitzades la diada de St. Pere de l'any 2008, tal vegada fa més d'una vintena d'anys que no s'organitzava una ballada de sardanes en aquest barri del municipi escalenc.
Enguany, amb motiu de l'Escala Ciutat Pubilla de la Sardana 2010 i amb el desig que aquest acte es pugui en el calendari sardanista escalenc, l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu ha organitzat una audició per tal de cobrir i fer arribar el so de la cobla a tots els racons del terme municipal.
D'aquesta manera, l'entitat sardanista, junt a l'Associació de Veïns La Gavina de Riells, ha enllestit una audició de sardanes que s'iniciarà a les 10 de la nit a la plaça de l'Univers i que ha estat encomanada a la cobla Foment del Montgrí. Per a l'ocasió, la cobla montgrinenca ha seleccionat un acurat i airós repertori, en el qual es compta la reestrena d'una sardana ben escaient per a l'ocasió. El programa que interpretarà la formació musical serà:
1) Mil·lenari, de Conrad Saló
2) L'aplec de Palamós, de Pere Mercader
3) La bruixa de la catedral, de Salvador Dabau
4) Estany de travertins, de Pitu Chamorro
5) Camí de Riells, de Francesc Vilaró (reestrena)
6) La segadora, de Josep Vicens Xaxu
Convidem a tothom a participar al naixement d'aquest nou acte i esdeveniment, que serà el que durà, esperem que per molts anys, les sardanes a Riells.

No hay comentarios: