miércoles, 14 de julio de 2010

Arriba la 59a Festa del Carme

Un any més, la la vila marinera es vestirà de festa el 16 de juliol, per a celebrar la Festa del Carme, que arriba a la seva 59a edició i que a l'Escala és aprofitada per a fer l'Homenatge a la Gent Gran.

De bona hora, la colla d'habituals voluntaris/-ies elaboraran la tradicional catifa de sal a la plaça de l'església, que enguany serà al·legòrica a l'Escala Ciutat Pubilla de la Sardana i serà presentada a les 10 del matí.

A 3/4 d'11 (10:45 h), a la Clota embarcarà tothom qui vulgui i hagi adquirit el corresponent tiquet en les dates marcades, i a les 11 salparà tot l'estol de barques que formarà part de la processó marítima que acompanyarà la Mare de Déu del Carme en el seu recorregut fins a la platja del nucli antic, l'anti port pesquer escalenc.

A 1/4 de 12 del migdia està previst que desembarquin autoritats i la imatge de la Mare de Déu, els quals formaran part de la comitiva que, junt a l'orquestra, els gegants i els homenatjats, discorriran fins a l'església parroquial de Sant Pere on, a partir de 2/4 de 12, està prevista la celebració solemne de l'eucaristia, acompanyada per La Principal de l'Escala i presidida per Monsenyor Francesc Pardo, bisbe de Girona. Per a cloure l'ofici, la Coral Jardí del Pedró cantarà unes quantes peces, com és tradicional.

En sortint d'ofici, la cobla escalenca interpretarà 3 sardanes de vermut:

1) Grans amics, de Joaquim Hostench
2) Maria de les trenes, de Josep Saderra
3) Homenatge a la Vellesa, de Josep Vicens Xaxu

A les 2 del migdia està previst el dinar de germanor amb tots els homenatjats i autoritats, dinar en el qual es farà, com és habitual, el lliurament de record de la festa. La festa continuarà a la tarda, concretament a les 6 (18 h), quan La Principal de l'Escala interpretarà una audició de sardanes a la plaça de la Sardana. El repertori previst serà:

1) Sortint de concert, de Lluís Albert
2) Llevantina, de Vicenç Bou
3) L'Antoni i la Montserrat, de Ricard Viladesau
4) Llavor forever, de Tomàs Gil i Membrado
5) Colla Roca, de Jordi León
6) Records de l'Escala, de Ferran Says

La cloenda de la jornada festiva serà a les 10 de la nit (22h), amb un ball, novament a la plaça de la Sardana, que serà amenitzat pel conjunt Magic's.

No hay comentarios: