martes, 27 de julio de 2010

La Bisbal Jove, la primera de les cobles d'aquesta setmana

L'Escala, després d'uns dies de tramuntana i novament immersa en la calor i la xafogor pròpies de l'època, afronta la darrera setmana del mes de juliol, una setmana en la que els sardanistes podran xalar d'allò més, car es celebraran dues audicions de sardanes.
La primera ballada és la que forma part del cicle clàssic de sardanes d'estiu a l'Escala tots els dimecres. Serà aquest dimecres 28 de juliol quan visitarà la vila marinera i sardanista la novella, però experimentada, cobla bisbalenca, la Bisbal Jove, que serà l'encarregada de posar la nota musical de la vetllada.
Els components de la jove formació són coneixedors del tipus de sardanes que agraden als sardanistes i dansaires que visiten l'Escala j, per aquest motiu, unt als organitzadors han confeccionat una programació ben balladora, que esperen que sigui de l'agrat de tothom.
Les composicions que conformaran el repertori són:
1) Marina, de Marc Timón
2) Camí de la masia, de Josep Vicens Xaxu
3) A l'Escala, anxoves i sardanes, de Joaquim Hostench
4) La infantona, d'Enric Sans
5) Cap d'any a Tossa, de Sigfrid Galbany
6) Els pescadors de l'Escala, de Francesc Mas i Ros
Com es pot observar, la cobla bisbalenca ha programat sardanes clàssiques junt a d'altres peces actuals, com la Sardana de l'Any 2009 o una de les composicions estrenades en el marc dels actes de la proclamació de l'Escala com a Ciutat Pubilla de la Sardana 2010 (24 i 25 d'abril de 2010).

No hay comentarios: