miércoles, 15 de agosto de 2012

Per la Mare de Déu d'agost, sardanes amb la cobla Osona


Aquest proper dimecres, 15 d'agost, és festiu arreu i encara més en aquelles poblacions que celebren la seva festa major. No obstant això, tot i ser festiu, el 53è Cicle Estival de Sardanes de l'Escala no s'atura i la vila marinera acollirà una nova ballada.

Per a l'ocasió, la formació musical contractada és la cobla Osona, en la qual hi toquen dos joves sardanistes i músics coneguts per molts escalencs: els germans Jordi i Josep Salvatella. Aquesta serà una ballada molt animada, tant pel que fa a assistència de públic i dansaires com pel que fa al repertori que la formació ha escollit pel seu debut a l'Escala, ja que és la primera vegada que hi actuen. A més que els dos joves de Cervià de Ter tindran un paper destacat, els dansaires i oients podran xalar de valñent escoltant les següents composicions:

1a) Avant roquetencs, de Joan Jordi Beumala
2a) Mirambell, de Vicenç Bou
3a) Tota una història, de Carles Santiago
4a) En Pep del Mont, de Joaquim Hostench
5a) Les noies de la costa (recuperada), de Josep Vicens Xaxu
6a) Saltirona, de Josep Auferil


De forma similar com cada setmana, durant la ballada es vendran números per a un nou sorteig per tal de recaptar fons i ajudar a l'entitat organitzadora dels actes sardanistes, l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu, a afrontar les despeses de contractació de les cobles, així com poder culminar la temporada estival amb la celebració de la 29a Nit de la Sardana - Competència Musical (doble audició prevista pel dimecres 29 d'agost) i l'audició de la Diada Nacional de Catalunya, actes per als quals l'entitat no ha rebut cap subvenció pública.
 
Alhora, a més del material sardanista (samarretes i diversos cds), també es tindran a disposició de tothom qui estigui interessat participacions de 3 € (2'5€ + 0'50€ de donatiu) i dècims (20€ + 3€ de donatiu) del número 18456, número en exclusiva atorgat a l'associació sardanista escalenca, l'adquisició dels quals també significa contribuir amb l'entitat per a dur endavant el calendari anual d'activitats i endegar diferents projectes i propostes.
 
Col·laboreu amb nosaltres!!! Us esperem un nou dimecres, ja que, per la Mare de Déu d'agost, sardanes amb la cobla Osona.
 
No hi falteu!!!

No hay comentarios: