miércoles, 29 de agosto de 2012

Els Col·laboradors fan possible la 29a Nit de la Sardana


Encara que la falta de subvenció pública feia impossible la seva celebració, finalment, el proper dimecres 29 d'agost l'Escala acollirà la 29a Nit de la Sardana - Competència Musical. "Les audicions de sardanes d'enguany han estat un èxit i gràcies a la col·laboració dels sardanistes en els sortejos i a empreses privades, la Nit de la Sardana serà una realitat; per això hem decidit anomenar-la La Nit del Col·laborador" exposava satisfactòriament Jordi Gallegos, president de l'Agrupació Sardanista Avi Xaxu, que afegia "la fidelitat i gran concurrència del públic, destacant el jovent, ens dóna la força necessària per seguir endavant, tot i no tenir un ple suport". 

La doble audició, que l'entitat sardanista inicià el 1984 i que s'esdevindrà a la plaça de la Sardana (la Platja) a partir de 2/4 de 10 del vespre (21:30 h)  [en cas de mal temps, sota la pèrgola de plaça Catalunya] com un dels actes previs de  la Festa Major de la vila dedicada a la seva patrona Sta. Màxima (2 de setembre), enguany comptarà amb la participació, de forma intercal·lada, de les cobles Bisbal Jove i La Principal de l'Escala, que seran les encarregades de retre's musicalment, factor de competència que s'inclogué l'any 2006.

Per a assolir-ho ambdues formacions han escollit un repertori ben adient, per a deixar-hi les espardenyes i les betes, el qual també inclourà novetats, com són la reestrena del títol Aplec de l'Aliança, sardana del compositor vergelità Joaquim Ferrer i Amer, i l'estrena de la sardana En Jordi i els de l'Avi Xaxu, una sardana que el mestre Lluís Albert i Rivas dedica "A Jordi Gallegos i Córdoba, president de l'Agrupació Sardanista Avi Xaxu, i a la resta de components de l'entitat en agraïment a la seva abnegada tasca". La resta de programació comptarà amb sardanes obligades, sardanes conegudes i sardanes ben balladores, moltes d'autors contemporanis (Carles Santiago, Jordi Paulí, Jordi León, Ivan Joanals o Josep Coll i Ferrando) però també sense oblidar noms destacats, com el del gran tenora calongí Ricard Viladesau i Caner. La doble ballada serà finalitzada amb un gran desig, ja que s’interpretarà de forma conjunta una sardana emblemàtica del compositor més popular de l’Escala, Josep Vicens, l’Avi Xaxu, concretament Bona festa.
Per tant, el reperori que s'interpretarà serà:
1a) Aplec de l'Aliança (reestrena), de Joaquim Ferrer i Amer
2a) Fermesa escalenca, d'Alfons Miàs i Martí
3a) Sant Pol, quina hora és? (lluïment de cobla), de Jordi León i Royo
4a) En Jordi i els de "l'Avi Xaxu" (estrena), de Lluís Albert
5a) País Petit, d'Ivan Joanals i Ametller
6a) Baix Camp 86, de Carles Santiago i Roig
 
7a) El meu poble, de Ricard Viladesau i Caner
8a) Un passeig per Palamós, de Jordi Paulí i Safont
9a) L'encís del Ripollès, de Josep Coll i Ferrando
10a) Geltruenca, de Ricard Viladesau i Caner
11a) Bona festa, de Josep Vicens Xaxu
 
A més de nous sortejos, amb diferents lots cedits per empreses locals (Bar Casablanca, Camping l'Escala, Carnisseria Sebastià, Rostisseria Kan Kilis i Salaons Solés), els organitzadors ja pensen en l'edició de l'any vinent, que serà la 30a i pretenen que sigui ben especial i sonada. Per a cloure la temporada sardanista estival a l'Escala sols restaran les audicions de sardanes de la festa major, la de la Diada Nacional de Catalunya (sense subvenció tampoc i que serà una realitat gràcies a diferents patrocinadors que la costejaran) i la 9a Nit dels Músics de Cobla, el divendres 14 de setembre.
 
Us hi esperem!!!!

No hay comentarios: