jueves, 9 de septiembre de 2010

Bases del III Concurs fotogràfic Joan Lassús



III CONCURS FOTOGRÀFIC SARDANISTA

JOAN LASSÚS

“LA SARDANA EN IMATGES”

(edició especial l’Escala Ciutat Pubilla 2010)

Per tercer any consecutiu i en homenatge a l’il·lustre músic i fotògraf escalenc Joan Lassús i Colomeda (1901-1996), l’entitat sardanista escalenca organitza i convoca el tercer concurs de fotografia dedicat a la sardana.

El tema principal és “La Sardana en Imatges”, un tema ampli el qual inclou moltes alternatives per fotografiar, tenint sempre com a punt de referència la dansa nacional a l’Escala.
Enguany celebrem una edició especial d’aquest concurs, ja que la quantitat i varietat d’actes sardanistes celebrats amb motiu de Ciutat Pubilla són una bona oportunitat per donar més qualitat al concurs i que la gent s’animi molt més a participar-hi. El concurs estarà dotat de noves seccions o modalitats i de nous obsequis per als guanyadors.

BASES DE PARTICIPACIÓ :

- El concurs restarà obert fins el 10 d’Octubre de 2010, incloent la temporada alta de sardanes a l’Escala (Aplec de Cinclaus, Trobada Sardanista Infantil, Aplec de la Sardana, audicions d’estiu, Diada del Carme, Nit de la Sardana, audicions de festa major, Aplec Ancestral d’Empúries, Diada Nacional de Catalunya i Nit dels Músics de Cobla) i tots els actes commemoratius del pubillatge escalenc.

- S’admetran tot tipus de fotografies relacionades amb les ballades de sardanes a l’Escala, amb el públic, els dansaires i els sardanistes, o amb monuments escalencs dedicats a la
sardana o compositors. Es valorarà en gran mesura el caràcter artístic de l’obra.

- En l’edició d’enguany, s’inclou una categoria especial dedicada a Ciutat Pubilla, en la que cada participant podrà enviar dues fotografies extres relacionades amb qualsevol acte o celebració relacionat amb aquest gran esdeveniment.

- Per tant, es podran presentar un màxim de 5 fotografies per persona, 3 fotografies de temàtica sardanista general més 2 dedicades exclusivament a Ciutat Pubilla, seguint la normativa general del concurs.

- Les fotografies es presentaran en format digital i amb qualitat suficient per poder fer-ne us gràfic posteriorment. Per tant, es necessita una qualitat mínima de 4 megapíxels. Les de qualitat inferior a la fixada, seran excloses de concurs.

- Les obres es podran presentar segons dues maneres:

*mitjançant correu electrònic
*de forma presencial, en format CD que s’entregarà a l’oficina de Turisme.

- En el primer cas, les fotografies s’enviaran a la següent direcció de correu electrònic: concursjoanlassus@gmail.com. Per cada fotografia caldrà incorporar el respectiu títol, l’autor i les seves dades i el dia en què es va realitzar la instantània. Cal recordar que el títol de l’arxiu adjunt ha de ser el mateix que el títol de la fotografia.

- Quan l’opció escollida sigui la presencial, caldrà lliurar a l’Oficina de Turisme de la plaça de les Escoles de l’Escala un sobre, el qual durà en el seu interior una fulla amb el nom i les dades de l’autor, la/-es fotografia/-es i els seus respectius títols i dies de presa. Caldrà acompanyar el
material amb un Cd que contindrà la/-es mateixa/-es imatge/-s en format digital (qualitat mínima de 4 megapíxels).

- Acabat el termini de concurs, i després de la valoració de les fotografies per part d’un jurat qualificat, es faran públics els 3 primers classificats en la modalitat clàssica i el guanyador absolut en la modalitat de Ciutat Pubilla i les 4 respectives fotografies. Als guanyadors els seran lliurats els seus premis associats.

- Les fotografies presentades en el concurs seran emprades per confeccionar una exposició temporal que es podrà veure durant el darrer trimestre de 2010 i, les guanyadores, seran publicades en material de difusió sardanista escalenc per la temporada 2011-2012.

- Les obres participants en el concurs restaran dipositades en el fons fotogràfic de l’arxiu de l’entitat organitzadora.

Agrupació Sardanista Avi Xaxu - 2010

No hay comentarios: