jueves, 5 de agosto de 2010

Comencen els actes d'homenatge a Josep Vicens Xaxu

El dissabte 7 d’agost s’inicien els actes d’homenatge al mestre i compositor escalenc Josep Vicens i Juli (1870-1956), més conegut com l’Avi Xaxu, en el marc del 140è aniversari del seu naixement.

Amb motiu del títol de l’Escala Ciutat Pubilla de la Sardana 2010, l’Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu va elaborar un projecte per commemorar l’efemèride vinculada al músic, un projecte que va fer extensiu i va proposar als municipis de Malgrat de Mar (Barcelona) i Girona, en els quals el Xaxu hi visqué uns anys de la seva vida.

D’aquesta manera, el dissabte 7 d’agost, i en el marc de la festa major, s’inicien els actes a Malgrat de Mar, on l’Agrupació Sardanista Malgratenca La Barretina ha organitzat, en record i memòria de Josep Vicens, una ballada de 9 sardanes, totes degudes a la seva inspiració. L’acte es celebrarà al parc de Can Campassol a partir de les 9 del vespre i consistirà en un sopar popular, la ballada de sardanes i, per finalitzar, xocolatada amb melindros.

La formació musical encarregada d’amenitzar la vetllada serà la cobla La Principal del Llobregat, que interpretarà la següent selecció de sardanes del Xaxu:
1) Cantant per les muntanyes
2) Cantant l’amor
3) Carícies
4) La segadora
5) El cant del batre
6) La plaça del firal
7) Bona festa
8) La Roca del Cargol
9) Rondalles i cançons

Està previst que a l’acte assisteixin diversos familiars del compositor, els Sardanistes de Mèrit escalencs, Joana Pérez i Carles Pous, membres de l’Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu i el president de l’entitat sardanista i de la Comissió Organitzadora del pubillatge de l’Escala, Jordi Gallegos.

A partir d’aquesta tardor serà la vila de l’Escala qui prendrà el relleu dels actes, ja que organitzarà un cicle d’audicions, que resseguiran l’obra sardanista desconeguda del mestre Josep Vicens i que culminaran amb un concert i la presentació d’un llibre biogràfic del compositor i d’un disc compacte de peces seves desconegudes, enregistrat per la cobla La Principal de l’Escala, l’hereva d’aquella formació que el Xaxu fundà el 1906 i dirigí fins 1918.

No hay comentarios: