jueves, 31 de diciembre de 2009

El 4t Aplec de Montgó, un acte sardanista consolidat

La vila marinera de l’Escala rebrà el nou any 2010, l'any de L'Escala Ciutat Pubilla de la Sardana, amb allò que agrada més i amb el que xalen més les escalenques i escalencs i els fidels a la rodona, és a dir, ballant sardanes.

Per aquest motiu, i per quart any en consecutiu, el divendres 1 de gener, Diada de Cap d’Any, i després dels successius èxits de les passades edicions, que paulatinament van superant tots els pronòstics de l’organització, es celebrarà el 4t Aplec del Sol Ixent de Montgó, un jove acte sardanista que ja queda consolidat en el calendari sardanista anual escalenc.

Com en les passades edicions, l’esdeveniment tindrà lloc en un marc inigualable del municipi escalenc, el mirador i esplanada situats davant la Torre de Montgó (al capdamunt de Punta Montgó), i s’iniciarà a partir de les 7 del matí, ja que la intenció és veure els primers raigs de sol i donar la benvinguda al nou any; per fer-ho, aquest acte, que consisteix en ballar una part de l'audició de sardanes encara de fosc i, l'altra part, de clar. L’accés a l’indret serà indicat mitjançant rètols i, enguany, com a novetat s’oferiran més places d’aparcament, habilitades degut a la gran demanada i requesta que té l’acte.

Per fer passar la fred, des de l’inici de l’acte per fer passar la fred s’oferirà, gratuïtament, xocolata desfeta i bescuits a tots els sardanistes i assistents, mentre la cobla local, La Principal de l’Escala, anirà desgranant un repertori ben ballador i adient que, de bell nou, ha estat escollit a consciència per l’ocasió. La cobla escalenca interpretarà, novament com a quarta peça, la sardana Sortida de sol, de Josep Vicens i Juli, l’Avi Xaxu, una composició datada el 1907 i reestrenada en la passada edició que, després de la grata sorpresa i descoberta, ha passat a ser la composició emblema d’aquest acte sardanista. La resta de repertori serà el següent: L’Aplec de Martorelles, de Carles Santiago; Conxita encisera, del compositor escalenc Pere Mercader i Andreu; Arenys de Munt, de Ricard Viladesau; Montcada i Reixac, de Francesc Mas i Ros, i, per últim, Saltirona, de Josep Auferil.

Cal remarcar que, en cas que faci mal temps (que esperem que no sigui el cas), l’acte quedaria suspès.
No obstant, com que segur que farà bon temps:
US HI ESPEREM A TOTES I TOTS!!!
NO ENS FALLEU!!!!!!!

No hay comentarios: