domingo, 21 de junio de 2009

Per Sant Joan, comencen les sardanes!





Aquest titular no pot ser més fidel a la realitat, ja que el proper dimecres 24 de juny, Diada de Sant Joan, a l'Escala comença la temporada estival de sardanes, és a dir, la temporada alta, i de quina manera!

La primera activitat serà ben especial, ja que a 2/4 d’11 de la nit i a la Plaça de la Sardana, la cobla local, La Principal de l’Escala, encetarà la temporada amb una audició-homenatge a Josep Vicens i Juli, l’Avi Xaxu, del qual l’any vinent es compliran 140 anys del seu naixement.

Aquesta audició, que és sufragada per la família Astor-Vicens i organitzada per l'entitat sardanista escalenca que duu el nom del compositor escalenc, suposa l’inici d’un gran projecte que culmiarà l’any vinent amb L’Escala Ciutat Pubilla de la Sardana 2010. Pel que fa al repertori de la ballada, tot de composicions del mestre Xaxu, la cobla escalenca interpretarà les següents peces:

1a) Floraines (1934)
2a) Carícies (1928)
3a) Sota els pins
4a) La segadora
5a) La Roca del Cargol (1945)
6a) Bona Festa (1926)

A més de poder començar a puntejar les primeres sardanes de la temporada, tot aquell que ho desitgi podrà col·laborar amb l'Agrupació adquirint la samarreta que s'ha dissenyat, amb el lema "A l'Escala, la ballem", i que esperem que tots els sardanistes puguin posar-se en els properes audicions i ballades, ja que, començant amb el Xaxu, A l'Escala la ballem, puix Per Sant Joan, comencen les sardanes!

* En cas de tramuntana, l'audició es traslladaria a la plaça Víctor Català i, en cas de pluja, a la sala del CER (c/ Garbí, 6)

No hay comentarios: