martes, 26 de mayo de 2009

Enfrontament a l'Escala pel canvi de lloc de La Cobla


La Direcció General de Costes ha exigit a l'Ajuntament de l'Escala que retiri el monument
La Cobla de la seva ubicació actual, la Plaça de la Sardana, per trobar-se dins la franja de domini marítim. A l'hora de decidir el nou emplaçament, però, el consistori i l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu no es posen d'acord.

D'una banda, l'alcalde, Estanis Puig, explica que el consistori ha proposat col·locar l'escultura del Dr. Francesc Anglès al passeig marítim, entre el nou i el vell, al final del carrer Ave Maria. Assegura que de moment no hi ha data per al trrasllat, perquè l'Ajuntament està pendent de rebre el vistiplau a la seva proposta, ja que aquesta nova ubicació també seria dins el domini marítim. Ara bé, Puig confia que amb el traspàs de competències a la Generalitat aquesta qüestió s'agilitzarà i es podrà tancar en els pròxims dies. L'alcalde afirma que el canvi no serà complex, perquè el trasllat es farà amb una grua sense desmuntar el monument.

De l'altra, l'Agrupació denuncia que l'Ajuntament no ha batallat prou i que el que s'ha de fer és deixar el monument, una peça del patrimoni local, a la Plaça de la Sardana perquè és la màxima expressió del sardanisme local. Proposa, però, que si no hi ha cap més remei, s'instal·li a l'inici del Passeig Lluís Albert (a la placeta davant el Roser 2) perquè almenys conservarà un paisatge marítim similar de fons.

Extret de Berta Maspoch, Hora Nova, 22 de maig de 2009, pàg. 13

No hay comentarios: