domingo, 26 de octubre de 2008

Sardanes a través del bloc



Després d'un any en actiu (setembre 2007 - setembre 2008), el bloc més sardanista de l'Escala afegeix una novetat: l'apartat musical.

A l'espera de poder solucionar tots els temes perquè es pugui escoltar el programa setmanal Obligat de Sardana de Ràdio l'Escala (programa editat per l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu, patrocinat per Finques Guanter i produït per Carles Pous i conduït per Jordi Gallegos), l'entitat sardanista escalenca aposta pels apartats musicals a la xarxa.

D'aquesta manera, i amb una periodicitat setmanal, en aquest mateix bloc es podran escoltar un destacat nombre de sardanes. Des de fa dues setmanes s'ha iniciat amb la difusió de l'obra musical de Josep Vicens i Juli (1870-1956), l'estimat i recordat Avi Xaxu, tal vegada el compositor més popular de l'Escala. D'ell ja s'han penjat les sardanes Bona Festa i Carícies, i aquesta setmana es pot escoltar La Roca del Cargol en versió coral.

Posteriorment seguiran d'altres de conegudes, com La Plaça del Firal, El cant del batre, Esclat d'amor o Rondalles i cançons, o altres de no tant, com La Festa Major o Flors i amors.

Un cop exhaurides les composicions del mestre Vicens, es seguirà amb les d'altres compositors locals, com Lluís Albert, Joaquim Hostench, Josep Ma. Vilà o Jaume Vilà, o peces relacionades amb la vila marinera.

No hay comentarios: