jueves, 26 de junio de 2008

I CONCURS FOTOGRÀFIC SARDANISTA JOAN LASSÚS

I CONCURS FOTOGRÀFIC SARDANISTA

JOAN LASSÚS

“LA SARDANA EN IMATGES”

Amb motiu del 30è aniversari de l’Agrupació Sardanista Avi Xaxu, i en homenatge a l’il·lustre músic i fotògraf escalenc Joan Lassús i Colomeda (1901-1996), l’entitat sardanista escalenca organitza i convoca el primer concurs de fotografia dedicat a la sardana.


El tema principal és “
La Sardana en Imatges”, un tema ampli el qual inclou moltes alternatives per fotografiar, tenint sempre com a punt de referència la dansa nacional a l’Escala.


BASES DE PARTICIPACIÓ :


- El concurs restarà obert entre els dies 31 de maig i 30 de setembre de 2008, incloent la temporada alta de sardanes a l’Escala (Aplec de
la Sardana, audicions d’estiu, diades de St. Pere, el Carme i la Mare de Déu d’agost, Nit de la Sardana, audicions de festa major, Diada Nacional de Catalunya i Nit dels Músics de Cobla).


- S’admetran tot tipus de fotografies relacionades amb les ballades de sardanes a l’Escala, amb el públic, els dansaires i els sardanistes, o amb monuments escalencs dedicats a la sardana o compositors. Es valorarà en gran mesura el caràcter artístic de l’obra.

- Es podran presentar un màxim de 4 fotografies per persona.

- Les fotografies es presentaran en format digital i amb qualitat suficient per poder fer-ne us gràfic posteriorment. Per tant, es necessita una qualitat mínima de 4 megapíxels.


- Les obres es podran presentar segons dues maneres:

--> mitjançant correu electrònic

--> de forma presencial


- En el primer cas, les fotografies s’enviaran a la següent direcció de correu electrònic: concursjoanlassus@gmail.com. Per cada fotografia caldrà incorporar el respectiu títol, l’autor i les seves dades i el dia en què es va realitzar la instantània. Cal recordar que el títol de l’arxiu adjunt ha de ser el mateix que el títol de la fotografia.

- Quan l’opció escollida sigui la presencial, caldrà lliurar a l’Oficina de Turisme de la plaça de les Escoles de l’Escala un sobre, el qual durà en el seu interior una fulla amb el nom i les dades de l’autor, la/-es fotografia/-es i els seus respectius títols i dies de presa. Caldrà acompanyar el material amb un Cd que contindrà la/-es mateixa/-es imatge/-s en format digital (qualitat mínima de 4 megapíxels).


- Acabat el termini de concurs, i després de la valoració de les fotografies per part d’un jurat qualificat, es faran públics els 3 primers classificats i les 3 respectives fotografies. Als guanyadors els seran lliurats els seus premis associats.

- Les fotografies presentades en el concurs seran emprades per confeccionar una exposició temporal que es podrà veure durant el darrer trimestre de 2008 i les guanyadores, seran publicades en el calendari sardanista escalenc per la temporada 2009-2010.

- Les obres participants en el concurs restaran dipositades en el fons fotogràfic de l’arxiu de l’entitat organitzadora.


Agrupació Sardanista Escalenca

Avi Xaxu

No hay comentarios: