lunes, 30 de junio de 2008

Després de la festa petita arriba el juliol, i més sardanes



Aquest passat cap de setmana l'Escala va celebrar la seva festa petita, dedicada al patró de la vila, St. Pere.

Per la revetlla de la celebració, l'Agrupació col·laborà amb l'Associació de Veïns La Gavina de Riells i a les 12 del migdia la cobla Els Rossinyolets de Castelló d'Empúries oferí una audició de sardanes a la plaça de l'Univers. La calor i el sol, que queia a plom, va obligar a que els músics busquessin un xic d'ombra per tal de no quedar torrats, però també va suposar que la ballada fos seguida per molt poc públic sardanista.


El diumenge 29 de juny, diada del patró, sinicià a 2/4 de 12 del migdia al temple parroquial de St. Pere de l'Escala amb la missa solemne acompanyada per la cobla-orquestra La Principal de l'Escala. La formació local, que dia a dia es va superant, realitzà amb molt d'encert l'acompanyament de l'ofici, fet que motivà que al final del mateix es produissin uns calorosos aplaudiments.

En sortint, La Principal escalenca aprofità el xic d'ombra que oferia el temple parroquial i executà amb força les 3 sardanes de vermut, les quals destacaren per ser airoses i balladores o per l'obligada de tenora que interpretà el 1r tenora i director del conjunt, en Xavier Alsina.


A partir de les 7 de la tarda, amb la plaça de la Sardana com a punt neuràlgic i enmig d'un calorós i xafogós ambient, els membres de la cobla de l'Escala satisferen amb escreix el desig dels sardanistes i públic assistent i, amb la interpretació de sardanes balladores i sentides (com Cant a l'Escala del mestre Lluís Albert, 30 de curts i per molts llargs! de Josep Bou, Pere de Joaquim Hostench o Capital del cava de Joan Lázaro), els turistes restaren encisats dels músics i dels dansaires de la nostra vila, del nostre Empordà i del nostre país, Catalunya.


Es passa, doncs, la fulla del calendari d'una data assenyalada entre les festes de l'Escala. Ara, després de la festa petita dedicada a St. Pere arriba el mes de juliol i, amb ell, més sardanes.

No hay comentarios: