martes, 3 de julio de 2012

I per començar, La Principal del Rosselló i una estrena


Tot és a punt per a l'inici del 53è Cicle Estival de Sardanes de l'Escala, que es celebra a la vila marinera totes les nits dels dimecres d'estiu des de 1960. Amb la plaça de la Sardana (la Platja) com a referent, i a partir de les 10 de la nit (22 h), el rovell sardanista escalenc es tornarà a omplir setmanalment per a fer sentir i ballar les melodies més conegudes a casa nostra: les sardanes.


Com en les darreres edicions, per encendre la metxa del cicle es comptarà amb la participació de la cobla La Principal del Rosselló, que oferirà un repertori ben adient i combinat per a la vetllada:


1a) Sense mare, de Josep Vicens Xaxu
2a) Jordi i Judit, obl. de tenora i tible de Ricard Viladesau
3a) Primavera a l'Escala (estrena), de Remi Manent
4a) Santa Pau, de Josep Saderra
5a) 25 anys de Xiroia, de Daniel Gasulla
6a) Ara és l'hora de Banyuls, de Joan Jordi Beumala


En la present, l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu, organitzadora de les audicions, i la cobla rossellonesa oferiran a tot el públic l'estrena de la sardana Primavera a l'Escala, del jove flabiolaire nordcatalà Remi Manent, peça que dedicà al seu malaguanyat amic Manel Mañogil i Lucas (epd), traspassat el passat mes de gener d'enguany.

Comptem amb totes i tots vosaltres i, sobretot, col·leboreu amb els organitzadors, ja sigui amb els sortejos o bé adquirint material sardanista, ja que si no ho féu, les audicions de sardanes de l'Escala aniran minvant.

Confiem en vosaltres. Us hi esperem!!!!

No hay comentarios: