martes, 17 de julio de 2012

Aires del pla de l'estany amb La Principal de Porqueres


Després del nou èxit de la 2a audició del 53è Cicles Estival de Sardanes de l'Escala del passat dimecres 11 de juliol, la vila marinera ha passat una magnífica Festa del Carme i es prepara per acollir una nova ballada d'estiu.

En la present, per al dimecres 18 de juliol ha estat contractada la cobla La Principal de Porqueres, la qual durà els aires de la comarca del Pla de l'Estany i en les files de la qual hi figura, com a  1r fiscorn, el músic escalenc Andreu Font. El punt de trobada serà novament la plaça de la Sardana (la Platja) i a partir de les 10 de la nit (22 h) s'iniciaran les melodies de la nostra dansa.

Sabent ben bé que l'estructura d'audicions escalenca, amb la combinació de diferents estils i ítems, funciona la mar de bé, la cobla ha previst interpretar els títols de la programació següent:

1a) Magdalena, de Manel Saderra i Puigferrer
2a) La birondó (recuperada), de Josep Vicens Xaxu
3a) El menut de casa, de Jaume Ventura i Tort
4a) Cant a l'Empordà, de Josep Ma. Vilà i Saliner
5a) Visca la Pepa!, de Ramon Vilà i Ferrer
6a) La Colla dels 16, de Francesc Mas i Ros

D'entre la programació, destaca la recuperació d'una sardana d'inici del s. XX d'un compositor escalenc, en aquest cas la sardana La birondó, de Josep Vicens i Juli, mérs conegut com l' Avi Xaxu.

De forma similar a la setmana passada, durant la ballada es vendran números per a un nou sorteig per tal de recaptar fons i ajudar a l'entitat organitzadora dels actes sardanistes, l'Agurpació Sardanista Escalenca Avi Xaxu, a afrontar les despeses de contractació de les cobles, així com poder culminar la temporada estival amb la celebració de la 29a Nit de la Sardana - Competència Musical (doble audició prevista pel dimecres 29 d'agost) i l'audició de la Diada Nacional de Catalunya, actes per als quals l'entitat no ha rebut cap subvenció pública.

Alhora, també es posaran a disposoció de tothom qui estigui interessat participacions i dècims del número 18456, número en exclusiva atorgat a l'associació sardanista escalenca, adquisíció dels quals també significa contribuir amb l'entitat per a dur endavant el calendari anual d'activitats i endegar diferents projectes i propostes.

Us esperem dimecres a sardanes! Col·laboreu amb nosaltres!!!

No hay comentarios: