domingo, 8 de julio de 2012

Èxit inicial i 2a audició del cicle amb Els Rossinyolets, un nou ple


Després del bon inici del 53è Cicle Estival de Sardanes de l'Escala el passat 4 de juliol, amb un èxit d'assistència de dansaires i públic respecte passades edicions en dates similars, el calendari escalenc d'audicions no s'atura, ja que el temps s'escola inexorablement.


El dimecres 11 de juliol, a partir de les 10 de la nit (22 h) i amb la plaça de la Sardana com a punt de trobada i encontre per a esplai sardanista (en cas de mal temps, vid. l'agenda de l'esquerra), es rebrà la visita d'una cobla empordanesa de joves músics que és molt apreciada a l'Escala: Els Rossinyolets, de Castelló d'Empúries. Àvids i coneixedors de com són els oients i balladors que s'atansen a la vila marinera, aquests joves músics han pensat un programa a consciència per a que tots els sardanistes s'hi sentin a gust. La programació que s'interpretarà serà.


1a) Gentils torrassenques (recuperada), de Josep Vicens Xaxu
2a) La nostra Núria (estrena), de Lluís Albert
3a) La cardina encara salta, de Vicenç Bou
4a) Remors de Palamós, de René Picamal
5a) Tiana, de Francesc Mas i Ros
6a) Estimada Rosa, de Ramon Vilà


En aquesta audició cal destacar un aspecte de programació i dos d'organització. En el primer dels casos, la cobla castellonina tindrà a bé d'estrenar, com a segona peça interpretada, una nova sardana del mestre Lluís Albert, titulada La nostra Núria,  en aquest cas una composició amb un expressiu cant de tenora que és dedicada a una de les seves filles.


Pel que fa als dos aspectes organitzatius, l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu desitja que el públic i els sardanistes col·laborin  a sufragar les despeses de les audicions i a fer possible la celebració de dues activitats que encara resten pendents de confirmar, com són la 29a Nit de la Sardana - Competència Musical (doble audició), prevista pel dimecres 29 d'agost, i la ballada de la Diada Nacional de Catalunya, el dimarts 11 de Setembre. És per aquest motiu que a partir d'aquesta setmana l'entitat sardanista posarà a disposició de tothom dècims i participacions del núm. 18456 per a la Grossa de Nadal i també realitzarà, amb caràcter setmanal, la venda de números per al sorteig de diferents tipus de lots o productes.


Esperem la vostra col·laboració per mantenir la Sardana ben viva a l'Escala, així com la vostra assistència. No ens falleu!

No hay comentarios: