miércoles, 15 de julio de 2009

Per la Festa del Carme, La Principal de l'Escala

La Diada de la Mare de Déu del Carme a l'Escala sempre és aprofitada, des de 1952, per retre un càlid i sentit reconeixement a la gent gran de la vila, aquest segment de població tan nombrós i important per la nostra societat. Per tant, enguany el dijous 16 de juliol es celebrarà el 58è Homenatge a la Vellesa.
Si bé l'any passat la cobla Montgrins fou qui participà a la celebració, enguany la cobla local, La Principal de l'Escala, serà novament l'encarregada de posar la nota musical d'aquesta arrelada festivitat local que, fins i tot, supera a la pròpia festa petita de St. Pere.
Seguint la programació habitual, a 1/4 de 12 del migdia, després del desembarcament de la imatge de la Verge, el seguici i les autoritats a la Platja, s'iniciarà la processó amb acompanyament d'orquestra que, amb la incorporació de part dels homenatjats, es dirigirà fins a la plaça de l'Església, que enguany comptarà amb la novetat d'una catifa de sal amb una perspectiva que li atorgarà gairebé 3 dimensions.
Un cop a dins del temple, es procedirà a la celebració solemne de l'eucaristia amb cants i acompanyament dels integrants de La Principal en formació d'orquestra. Un cop acabada la missa, la Coral del Casal dels Jubilats "Jardí del Pedró" cantarà unes quantes peces corals i, tot seguit i abans d'anar al dinar de germanor al CER, a la plaça de l'Església la cobla local interpretarà 3 sardanes de vermut:
1) Maria de les trenes, de Josep Saderra
2) Cant a l'Escala, de Lluís Albert
3) Platges de l'Escala, de Francesc Mas i Ros
A la tarda, els actes seguiran amb la ballada de sardanes que està programada a la plaça de la Sardana (la Platja) a les 6 i que novament serà a càrrec de La Principal de l'Escala, que ha escollit per l'ocasió un repertori ben airós, sentit i ballador, tal com:
1) Dolces carícies, de Pere Massats
2) Carícies, de Josep Vicens Xaxu
3) Per en Carles de l'Escala, d'Emili Juanals
4) Festiva, de Jordi León
5) Capital del cava, de Joan Lázaro
6) Records de l'Escala, de Ferran Says
El ball a càrrec del conjunt Els Màgics, a partir de les 10 de la nit al mateix espai sardanista, serà el punt i final de la jornada festiva en la qual, com sempre, l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu ha col·laborat en tot moment pel que fa al repertori musical, i que per molt anys així pugui ser!

No hay comentarios: