jueves, 17 de julio de 2008

21, 23 i 25 de juliol: visca la sardana!

La setmana del 21 al 27 de juliol serà ben destacada a l'Escala, ja que comptarà amb 3 jornades en les quals la sardana serà la vertadera protagonista.

El dilluns 21, a les 10 de la nit, s'esdevindrà una nova sessió folklòrica d'exhibició de sardanes i danses tradicionals catalanes a les terrasses de l'establiment de recreatius Luna Park de Riells. Com en totes les altres ocasions, els membres de La Principal de l'Escala seran els encarregats de posar la nota musical de la vetllada i els dansaires de l'esbart escalenc La Farandola qui mostraran les coreografies de les danses executades per la cobla local.

El dimecres 23, a les 10 de la nit i a la plaça de la Sardana, s'esdevindrà una nova audició estival de sardanes, la qual anirà a càrrec de la cobla Els Rossinyolets de Castelló d'Empúries, que de ben segur farà dansar i saltar de valent a tot els sardanistes i públic assistent, el qual serà ben nombrós.

El divendres 25, i després d'una llarga espera, finalment el Museu de l'Anxova i de la Sal (Avgda. Lluís Companys, 1) acollirà la presentació del llibre "L'Escala des de l'empostissat. Història de La Principal de l'Escala i les altres cobles locals", de Jordi Gallegos i Córdoba, llicenciat en Història i president de l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu. L'obra és un estudi rigorós i exhaustiu de la història dels músics escalencs de cobla i les diferents formacions locals, tenint un pes destacat L'Aliança i, sobretot, La Principal de l'Escala.

Després de la presentació (aprox. a les 10 de la nit), els actuals components de La Principal de l'Escala interpretaran, per primera vegada, una escollida i balladora audició de sardanes al davant del citat museu escalenc.

No hay comentarios: