lunes, 14 de julio de 2008

16 de juliol: mariners, sardanes i homenatge a la gent gran

Aquest dimecres 16 de juliol, l'Escala torna a estar de festa amb una nova celebració de la diada de la Mare de Déu del Carme, jorn que la vila aprofita per fer coincidir amb l'Homenatge a la Vellesa, del qual enguany se'n celebra la 57a edició i que comptarà amb la participació de la cobla-orquestra Montgrins.

Tot i que el divendres 11 de juliol es va inaugurar una exposició retrospectiva de fotografies de Miquel Bataller a l'Ajuntament (visitable fins el 23 de juliol) i el dimarts hi ha ball de revetlla al Casal dels Jubilats "Jardí del Pedró", la major part d'actes es concentren en el dimecres 16 de juliol.

A 2/4 d'11 del matí, concentració de barques al port de la Clota per participar en la processó marítima que acompanya a la Verge fins a la Platja. A les 11 del matí, desembarc de la Verge i un quart més tard, inici de la processó dels homenatjats i, amb acompanyament d'orquestra, trasllat fins al temple parroquial de St. Pere de l'Escala.

A 2/4 de 12 del migdia, inici de la celebració solemne de l'Eucaristia amb acompanyament de l'orquestra Montgrins. En finalitzar l'ofici, la coral del casal dels jubilats interpretarà 3 ó 4 cançons. En sortint, la cobla montgrinenca interpretarà dues sardanes:

- Homenatge a la Vellesa, de Josep Vicens Xaxu
- Els nois dels Montgrins, de Sigfrid Galvany

Després del dinar i el lliurament dels recordatoris de la festa als homenatjats, el punt de trobada serà la Plaça de la Sardana, on a les 6 de la tarda els Montgrins interpretaran una selecta audició de sardanes, el repertori de la qual serà:

- Jorn alegre, de Josep Serra i Bonal
- La festa dels vells, de Jaume Vilà i Comas
- Cinc rossinyols, de Francesc Mas i Ros
- El cant del batre, de Josep Vicens Xaxu
- El golfet, de Ricard Viladesau i Caner
- Ja fa deu anys, de Jordi León i Royo


La jornada serà culminada amb el ball de fi de festa, el qual s'iniciarà a partir de les 10 de la nit a la Plaça de la Sardana, marc inigualable de la vila marinera de l'Escala i mirador de la Costa Brava.

No hay comentarios: