lunes, 24 de septiembre de 2007

Els sardanistes escalencs homenatgen el mestre Lluís Albert i Rivas

La tasca del músic Lluís Albert en el món sardanístic ha estat important, com a dansaire, compositor, historiador i articulista. Però a la seva vila de l´Escala, d´on és fill adoptiu, se li reconeixia el passat divendres dia 14 de setembre la seva aportació a la Nit dels Músics de Cobla. Va ser durant la quarta edició de la festa que els sardanistes escalencs van voler agrair al mestre el fet que durant les tres primeres edicions s´encarregués de la direcció de la gran cobla que cada any s´ha format a la plaça de la Sardana.
La sorpresa va ser total per al mestre, ja que els organitzadors i la seva família s´havien confabulat i ell no en sabia res. El mestre destacava el fet que l´homenatge es fes «en aquesta platja que tant va lligada a la meva vida. Gràcies a les sardanes que en la meva adolescència vaig escoltar aquí mateix, he estat compositor», deia complagut. Una placa deixa constància del fet: «L´Agrupació sardanista Avi Xaxu al mestre Lluís Albert i Rivas, en reconeixement a la seva intensa i continuada tasca envers la sardana. IV Nit dels Músics de Cobla».
En el moment d´immortalitzar l´escena per la posteritat, entre foto i foto, es produïa l´anècdota. En un moment de descuit, la placa va sortir de l´estoig i va caure a terra, moment que Lluís Albert va aprofitar per ironitzar: «Veieu com un ha de saber retirar-se a temps», deia.
Quan li demanen ara què farà ja que cada vegada va deixant responsabilitats, ens respon: «De feina no me´n faltarà. Entre Víctor Català, -recordem que ell és el conservador de l´obra de la seva padrina, l´escriptora escalenca Caterina Albert (Víctor Català)- la música i els articles literaris sobre la sardana estic ben distret».
Actualment el mestre escalenc està enfeinat en els darrers detalls d´un CD interpretat per l´Orfeó de l´Empordà, que ha estat gravat als estudis Músic Land, d´Avinyonet de Puigventós en homenatge a Víctor Català. Aquest treball inclourà a més, cançons populars que l´escriptora havia cantat, poesia seva, que ha estat harmonitzada per Lluís Albert.
Per Montserrat Juvanteny (Diari de Girona, 21 de setembre de 2007)

No hay comentarios: