viernes, 21 de septiembre de 2007

L’Escala celebra la quarta edició de la Nit dels Músics de Cobla

La vila empordanesa de l’Escala reunirà avui a dos quarts de deu del vespre, a la plaça de la Sardana, una macro cobla formada a partir dels integrants de La Principal de l’Escala i tots els músics de cobla que hi vulguin participar, en la Nit de Músics de Cobla. Es tracta d’una audició de sardanes que enguany compleix la quarta edició. Iniciada l’any 2004, fins a l’any passat es va celebrar a finals del mes d’agost, com a cloenda de les audicions d’estiu i enguany s’ha traslladat al mes de setembre “perquè les cobles estan més lliures”, va comentar Jordi Gallegos, president de l’entitat sardanista.

El president de l’entitat sardanista escalenca també va explicar que “la iniciativa va néixer fa quatre anys enrere de la mà de La Principal de l’Escala; va ser el mateix any de refundació de la cobla”. A la idea s’hi va sumar l’entitat sardanista Avi Xaxu i Ràdio l’Escala, que fins avui continuen en estreta col·laboració.

El músic escalenc Lluís Albert ha portat la batuta en les tres primeres edicions. Aquest any, però, la direcció de la cobla l’assumirà Xavier Alsina, tenor i director de La Principal de l’Escala. L’any 2004, per un petit espai de temps, la primera Nit dels Músics de Cobla va tenir un director d’excepció, Antoni Mas, president de la Unió de Músics de Catalunya i autor de la sardana La nit dels músics, la interpretació de la qual ell va dirigir, rebent la batuta de mans de Lluís Albert.

Sempre en el repertori hi ha figurat peces d’autors escalencs o relacionades amb la població. Així, enguany es podrà escoltar Per en Carles de l’Escala d’Emili Juanals; Desitjo que us agradi de Lluís Albert; Empar de Jaume Vilà i Comas; Bells records de Joaquim Hostench; i Els dos promesos de Pere Mercader. La cloenda serà amb Bona festa de Josep Vicens “l’Avi Xaxu”.

L’any passat es va arribar a la xifra de 47 músics i enguany s’espera superar la cinquantena. El “logotip” identificatiu de la festa és obra de l’escalenc Jordi Piqué.

Per Montserrat Juvanteny (Diari de Girona, 14 de setembre de 2007)

No hay comentarios: