viernes, 9 de septiembre de 2011

"Roser i Carles, amics de cor", la sardana d'estrena de la Festa Major


Amb motiu de la Festa Major de Santa Màxima d’enguany, l’Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu va voler fer un reconeixement a dues persones molt importants. És per això que vam decidir obsequiar-los amb una sardana, la qual va ser estrenada per la cobla local, La Principal de l’Escala, en l’audició de la nit del dia gran de la celebració, el 2 de setembre, diada de Sta. Màxima, patrona de l'Escala. Va ser la tercera de les composicions que interpretà la cobla escalenca i va ser molt ben acollida i aplaudida, tan abans de l'inici, quan Jordi Gallegos i Córdoba, president de l'entitat sardanista, a dir i dedicar unes breus paraules, com al final, quan tothom felicità als homenatjats i al creador.

La composició, de la qual n’és autor el gran amic i compositor gironí Josep Antoni López i Álvarez, porta en la seva coberta la dedicatòria següent:

Per vosaltres, Roser Sabadí i Carles Pous, perquè tant els membres de l’Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu com l’autor d’aquesta sardana us apreciem molt i sou, per nosaltres, AMICS DE COR”.

Hi ha vegades que es pot parlar molt i explicar poc, i d’altres ocasions en les que falten paraules per poder-ho explicar tot. Nosaltres creiem que la Roser i en Carles han mantingut una màxima o lema que es podria resumir en:

FAMILIARITAT, SUPERACIÓ, FORÇA, POSITIVISME, AMOR, EMPENTA, SENZILLESA, VALENTIA, HUMILITAT, ESFORÇ, SOLIDARITAT, HUMOR, EXEMPLE, CATALANITAT, ESTIMA, MÚSICA, FUTUR, SARDANISME I, SOBRETOT, AMISTAT.

Els passats dies 4 i 17 de juliol van ser els seus respectius aniversaris. Per això, creiem que molts sardanistes i les escalenques i els escalencs compartiran el nostre desig i il·lusió de poder dedicar-li aquesta sardana.

Roser i Carles, de tot cor

US HO MEREIXEU!

No hay comentarios: