miércoles, 31 de agosto de 2011

28a Nit de la Sardana - Competència Musical: cloenda de l'agost sardanista i preludi de la Festa Major

El passat dimecres, 24 d’agost, es va celebrar la novena i darrera ballada senzilla del cicle estival de sardanes de l’Escala. L'acte, novament, va ser un vertader èxit d’afluència de gent i d’assistència, ja que la plaça de la Sardana estigué plena com un ou i fins a la bandera, amb veterans i experimentats sardanistes, però també novells dansaires i persones que descobrien la Dansa Nacional de Catalunya per primera vegada, i ja s'hi han engrescat. Tots ells aplaudiren abastament l'encertada actuació de la cobla La Principal de Cassà, que restà tan satisfeta que obsequià al públic amb una segona repetició de la darrera sardana i un imprevisible llarg de més, que acabà força accelerat.


I com a cloenda de l'agost sardanista i com a preludi de la Festa Major de l'Escala (del 2 al 5 de setembre) per al dimecres 31 d’agost s'ha programat un acte molt esperat pels dansaires, oients i aimants de la Dansa més bella, un espectacle únic i ben destacat, com és la Nit de la Sardana - Competència Musical, que enguany arriba a la seva 28a edició. Com que es tracta d'una doble ballada, i per tal de no acabar molt i molt tard, l'esdeveniment es desenvoluparà a la plaça de la Sardana (si el temps ho permet) mitja hora abans de costum, és a dir, que l'inici serà a 2/4 de 10 de la nit (21:30 h).


Per rivalitzar musicalment en aquest acte tan significatiu del calendari sardanista escalenc, es comptarà amb l'actuació de dues formacions ben solvents: Bisbal Jove (BJ) i Flama de Farners(FF). Ambdues cobles aniran intercalant llurs interpretacions per donar el vertader sentit de competició musical i rivalitzaran a cada sardana, esgarrapant tot el possible a l'adversari. L'estructura serà una primera part de 6 sardanes, per seguir amb una segona tanda de 4 títols més i acabar, com a cirereta final, amb una sardana de conjunt ben escaient a la vetllada. Un repertori ben escollit, premeditat, triat a consciència, en el qual no hi mancaran peces desconegudes d'autors locals i que s'espera que satisfaci l'àmplia varietat de gustos i opinions sardanistes. La programació serà la següent:


(BJ) - Preat company, de Conrad Saló

(FF) - 25 anys de Continuïtat, de Jordi Molina

(BJ) - L'Èrik i l'Alba de Castellfollit, de Marc Timón (lluïment de cobla)

(FF) - Al·legoria, de Josep Albertí (obligada de cobla)

(BJ) - En la nit serena, de Josep Vicens Xaxu

(FF) - La pubilla del mas, de Josep Vicens Xaxu


(BJ) - El meu poble, de Ricard Viladesau

(FF) - L'encís del Ripollès, de Josep Coll i Ferrando

(BJ) - L'ermita de Collbàs, de Francesc Mas i Ros

(FF) - Floretjada, de Pere Mercader i Andreu


(Conj.) - La Nit de la Sardana, de Jaume Burjachs



Com sempre, tots els sardanistes i predisposats podran col·laborar amb l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu, organitzadora de l'acte, comprant samarretes amb lema sardanista, discs compactes de sardanes enregistrats per les cobles Ciutat de Girona o La Principal de l'Escala o la Loteria de Nadal del número 18.456, sigui en forma de dècims a 23 € (20 + 3 € de donatiu) o de participacions a 3 € (2'5 + 0'5 de donatiu)


I després de la 28a Nit de la Sardana, arribarà la Festa Major de l'Escala, amb una diversa i completa programació, per a totes les edats i en la qual no manca alguna audició de sardanes (vegeu el programa en aquest vincle: http://noticies.lescala-empuries.com/gestor/uploads/images/programafestamajor2011.pdf). Pel que fa al cicle estival de sardanes de l'Escala, es completarà amb l'audició de sardanes de la Diada Nacional de Catalunya, el diumenge 11 de setembre a les 7 de la tarda (19 h), i amb la 8a Nit dels Músics de Cobla de l'Escala, el divendres 16 de setembre a 2/4 de 10 de la nit (21:30 h), acte en el qual es forma una gran cobla de músics amics, que han actuat o que aprecien l'Escala.


Us hi esperem a totes i tots! No ens falleu! A l'Escala, la ballem!

No hay comentarios: