lunes, 4 de octubre de 2010

Una quinzena d'octubre ben sardanista


L'Escala inicia l'octubre ultimant els preparatius d'una primera quinzena de mes que resultarà força sardanista, ja que la propera audició de sardanes que es celebrarà a l'Escala serà el proper dissabte 9 d’octubre.

Amb motiu de la 30a Trobada dels membres de l’Associació Catalana d’Observadors Meteorològics (ACOM), la citada entitat ha organitzat tota una sèrie d'activitats, com ara la reunió anual de l'associació, una visita guiada per l'Escala oberta a tot el públic (a les 10h -Pl. Esglesia), una visita al Museu de l'Anxova i, especialment, una ballada de sardanes, organitzada comptant amb la col·laboració de la Comissió de l'Escala Ciutat Pubilla de la Sardana 2010 . La particularitat de l'audició de sardanes és que el repertori que s'interpretarà serà al·lusiu, sobretot, a la meteorologia i, per això, l'acte ha estat titulat com a “Les sardanes i el temps. Temps de Sardanes”.




La ballada de sardanes s'iniciarà a 2/4 de 5 de la tarda a la plaça de la Sardana i la cobla La Principal de Banyoles serà l'encarregada d'interpretar títols com Gota d’aigua, de Pere Mercader i Andreu, Ventolina, de Jaume Bonaterra, Llampecs i gratacels, de Pau Sicart, o La Roca del Cargol, de Josep Vicens Xaxu (amb motiu del 140è aniversari del seu naixement). L'acte, a més, comptarà amb la reestrena de dues peces: Fa sol i plou (1925), de Josep Vicens Xaxu, i Vila marinera, una sardana de Josep Pasqual, dedicada a l'Escala i estrenada en el seu aplec l'any 1984. Val a dir que Josep Pasqual i Massaguer, 1r tenora de la cobla banyolina, alhora és observador i responsable de l'estació meteorològica de l'Estartit.

Pocs dies després, concretament el dimarts 12 d'octubre, amb motiu de la Mare de Déu del Pilar, el barri del Camp dels Pilans-les Corts (entrada nord de l'Escala) celebrarà la seva tradicional festa anyal amb castanyes, coques casolanes i sardanes. La formació encarregada de posar la nota musical de la tarda serà la cobla local, La Principal de l'Escala, que iniciarà l'audició de sardanes a les 4 de la tarda davant de la pineda del barri escalenc.

I encara, per completar la primera quinzena d'octubre, el dissabte 16 es celebrarà el 35è Aplec de la Sardana de l'Escala, que el juny s'hagué de suspendre a causa de la pluja. Es celebrarà, com és també tradicional, al passeig Lluís Albert a partir de les 10 del matí i les 4 de la tarda i comptarà amb la participació de les cobles Ciutat de Girona, Flama de Farners i La Principal de l'Escala.

No hay comentarios: