martes, 11 de noviembre de 2008

L'Escala sardanista en imatges


Tal com estava previst, el passat divendres 7 de novembre, a 2/4 de 9 del vespre i a la Sala d'Actes de l'Ajuntament s'inaugurà l'exposició temporal "L'Escala sardanista en imatges", fruit del I Concurs Fotogràfic Sardanista Joan Lassús, convocat per l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu enguany, any 2008, en homenatge al qui fou fotògraf i 1r tenora de l'antiga Principal de l'Escala (de 1939 fins a la seva dissolució el 1957) i amb motiu dels 3oè aniversari de l'adopció del nom actual de l'entitat sardanista.

Amb parlaments del president de l'associació sardanista, el sr. Jordi Gallegos, i el batlle de l'Escala, el sr. Estanislau Puig, s'inaugurà aquesta exposició que ha comptat amb la participació de 5 autors: la sra. Ma. Pilar Subich de Vilafant, la sra. Àngels Recasens d'Albons, el sr. David Falgàs de l'Escala i els srs. Xosé González i Sergi Corral (sota el pseudònim d'Esbotzada), tots dos de Barcelona. 14 són les obres presentades, a les quals s'hi sumen una gran imatge de Josep Vicens i Juli, l'Avi Xaxu, 2 instantànies dels dos monuments sardanistes de l'Escala acompanyades de dues preguntes concretes, i 4 darreres fotografies de Joan Lassús de diferents ballades de sardanes.

Durant l'acte també es va fer públic el veredicte del jurat del I Concurs Joan Lassús, el qual va ser format pel sr. F. Xavier Vilà i Mitjà (pintor i coordinador del butlletí local L'Escalenc), el sr. Jaume Salvat i Pont (professor i fotògraf amateur), el sr. Ferran Magret i Perpiñà (fotògraf professional) i la sra. Maria Rosa Pous i Font (en nom de l'entitat sardanista), en absència del sr. Josep Gifre i Ribas, regidor de Cultura i representant del consistori escalenc en el jurat. El citat jurat atorgà el següents premis:


- 3r PREMI: per a Introït Escalenc d'Àngels Recasens



- 2n PREMI: per a Mirant les notes de David Falgàs

- 1r PREMI: per a D'esquenes a tramuntana de Sergi Corral



Una trentena de persones assistiren a la inauguració d'aquesta exposició que romandrà oberta fins el proper dimecres 19 de novembre. Els horaris de visita són: de dimarts a dissabte de 17:15 a 20:15 h, i els diumenges i festius d'11:00 a 13:00 h.

No hay comentarios: