miércoles, 15 de agosto de 2012

Visions de l'Escala, un concert únic i exclusiu el divendres 17 d'agost


El proper divendres 17 d'agost, a les 10 de la nit (22 h.) i als jardins del Centre Cultural Xavier Vilanova (c/ Garbí, 6) es celebrarà el 36 Concert de Sardanes i Música per a Cobla. En cas de mal temps, el concert no es suspèn, sinó que es celebraria a la sala polivalent del mateix centre.
 
 
Tot i la mala situació econòmica que vivim, aquest tradicional acte del calendari lúdic i festiu escalenc no es podia deixar perdre i, per això, enguany és organitzat conjuntament entre el Centre Esportiu i Recreatiu i l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu, dues de les entitats culturals escalenques més dinàmiques de la població. De forma testimonial, i per ajudar als organitzadors, es demanarà un donatiu mínim de 3 €, i es lliurarà un número per a un sorteig.

Aquesta serà una nova edició del concert que, després d'uns d'anys, tornarà a comptar amb la participació i la vàlua musical de la cobla Ciutat de Girona, dirigida per Jesús Ventura, i que serà presentada pel veterà i conegut sardanista escalenc Josep Vilabrú i Ballester, presentador del concert de cobla de les Fires de St. Narcís de Girona en les darreres edicions.





Visions de l'Escala és un concert únic, que només s'interpretarà a la vila escalenca en un sol passi, ja que és pensat per i des de l'Escala. Visions de l'Escala vol ser una aproximació musical a la vila marinera, a la seva gent, als seus paisatges i a les seves tradicions. Una mirada a través dels ulls de diferents compositors, locals i de fora, i de llurs melodies i composicions, moltes d'elles extretes especialment de l'arxiu per a interpretar-les i fer-les escoltar al públic per primera vegada.

A més d'una sorpresa final, l'acte comptarà amb la interpretació de 9 sardanes i una obra per a cobla,amb 3 temps, de compositors de vàlua encara vius, com l'escalenc Joaquim Hostench, el jove tenorista de Foixà Josep Coll i Ferrando o el veterà mestre Lluís Albert, i d'altres ja traspassats però prou coneguts: Josep Vicens Xaxu, Josep Sancho i Marraco, Jaume Vilà i Comas, Pere Fontàs, Josep Albertí o Pere Mercader i Andreu.


Visions de l'Escala, un concert únic i exclusiu el divendres 17 d'agost.


Us hi esperem!!! 

No hay comentarios: