domingo, 9 de agosto de 2009

Les properes sardanes, amb els de casa, La Principal de l'Escala

El temps s'escola mica en mica i l'agost avança sense fre. Des de l'inici d'aquest vuitè mes de l'any, l'Escala ha multiplicat la seva població, ja que són moltes les persones que han escollit la vila com a destí per al seu període vacacional, sigui per primera vegada o continuant una relació que ja iniciaren fa un temps.
És per aquest motiu que, en la primera audició de sardanes d'agost (la setmana passada), la Plaça de la Sardana s'omplí de gom a gom i no fou suficient per encabir tots els dansaires, sardanistes oients i turistes que quedaren admirats del bell espectacle folklòric que suposa el veure la gent formar anelles per ballar la nostra dansa nacional, la sardana. A més, a sardanes també hem pogut veure cares conegudes i retrobar amics amb els qui compartir una xerradeta.
I si la setmana passada el rovell sardanista escalenc estigué en plena efervescència, aquest proper dimecres 12 d'agost no s'espera que sigui menys, ans al contrari. Per la present, la ballada serà marcadament escalenca, ja que la cobla encarregada de refilar les melodies de la sardana serà la local, La Principal de l'Escala. A partir de les 10 de la nit, com és habitual, la formació escalenca començarà a tocar la primera sardana d'un repertori que ha estat triat a consciència i que serà airós, sentit i ballador.
El repertori que interpretarà La Principal serà:
1) Grans amics, de Joaquim Hostench
2) El saltiró de la cardina, de Vicenç Bou
3) Cant a l'Escala, de Lluís Albert
4) Les nenes maques de Sta. Susanna, de Josep Carbó
5) El Golfet, de Ricard Viladesau
6) Colla Roca, de Jordi León
I també com sempre, qui vulgui podrà adquirir alguna de les talles de la samarreta de la present temporada sardanista, amb el lema A l'Escala, la ballem!, encara que cal que us espavileu, ja que cada cop en queden menys i, si no ho feu, us en podeu quedar sense!

No hay comentarios: