martes, 9 de octubre de 2007

El barri escalenc de Camp dels Pilans celebra una audició de sardanes el divendres 12 d'octubre

El divendres 12 d’octubre, complint amb la tradició, el veïnat de Camp de Pilans-les Corts, situat a l’entrada nord de l’Escala, celebrarà un dels actes marcats en el calendari anyal festiu del seu barri: la Festa del Pilar.

Com és habitual, la nota musical serà posada per una audició de sardanes, que ja ve essent clàssica i ferma en el calendari sardanista escalenc. Repassant la història, va ser el 12 d’octubre de 1982 quan es va celebrar la primera ballada al Camp dels Pilans, audició que anà a càrrec de la cobla Foment de la Sardana. Posteriorment i amb certa regularitat, s’ha anat celebrant la festa, en la qual, entre d’altres, han participat les cobles La Principal de Banyoles, Els Rossinyolets de Castelló d’Empúries i La Principal de l’Escala des de 2004 (any de la seva refundació).

Enguany, a 2/4 de 5 de la tarda i al camp d’esports de Camp dels Pilans, serà la cobla local, La Principal de l’Escala, qui amenitzarà la jornada amb la interpretació del següent repertori: L’amic Carles, de Joaquim Hostench; Ja ha arribat l’Arnau, de Josep Cassú; El rei de casa, de Jordi Paulí; Les nenes d’en Fèlix, de Pere Mercader i Andreu; La Roca del Frare, de Josep Vicens i Juli, l’Avi Xaxu, i per tancar la ballada, El Camp dels Pilans, sardana que el seu autor, Narcís Costa i Ventura, va dedicar al citat barri i que fou estrenada el Pilar de 2004 per la cobla escalenca.

I com és habitual cada any, a la mitja part de l’audició, membres de l’associació de veïns Camp de Pilans-les Corts, vendran talls de coques casolanes de diferents gustos, castanyes cuites i alguna que altra beguda.

No hay comentarios: