sábado, 14 de junio de 2008

El dimecres 25 de juny comencen les sardanes d'estiu a l'Escala

El proper dimecres 25 de juny es dóna el tret de sortida de les audicions de sardanes d'estiu a l'Escala.

Aquesta temporada alta comprèn les tradicionals ballades dels dimecres dels mesos de juny, juliol i agost, però també incorpora altres jornades festives significatives del calendari escalenc, com són el diumenge 29 de juny, diada de St. Pere (patró de l'Escala) i festa petita de la vila, el dimecres 16 de juliol, diada de la Mare de Déu del Carme i del 57è Homenatge a la Vellesa (programa a part), i el divendres 15 d'agost, diada de la Mare de Déu.

Un altre jorn prou significatiu serà el divendres 25 de juliol, en el qual el Museu de l'Anxova i de la Sal (Avgda. Lluís Companys, 1) acollirà la presentació del llibre "L'Escala des de l'empostissat. Història de La Principal de l'Escala i les altres cobles locals", de Jordi Gallegos i Córdoba, llicenciat en Història i president de l'entitat sardanista escalenca. Després de la presentació, davant del museu La Principal de l'Escala interpretarà una escollida audició de sardanes.


A més, enguany la Nit de la Sardana, que s'esdevindrà el dimecres 27 d'agost, arribarà a la seva edat d'argent, ja que es celebrarà la seva 25a edició; per aquest motiu, aquesta vetllada es pretén que sigui ben especial i a tal efecte s'han contractat dues formacions prou reconegudes, les cobles Cadaquès i Flama de Farners, que competiran de debó en aquesta Lluita Musical.


El dijous 11 de Setemebre, Diada Nacional de Catalunya, comptarà amb la participació de la cobla local, La Principal de l'Escala, i el divendres 19 del mateix mes es celebrarà la 5a Nit dels Músics de Cobla, per la qual els organitzadors pretenen depassar de la cinquantena d'intèrprets.

Com cada any, les sardanes són organitzades per l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu i patrocinades per l'Ajuntament de l'Escala.

En cas de tramuntana, les audicions es traslladarien a la plaça Víctor Català i, en cas de mal temps, a la sala polivalent del CER (c/ Garbí, núm. 6).



Aquest és el calendari general de les audicions de sardanes d'estiu, l'informació de les quals serà ampliada degudament al seu temps.

No hay comentarios: