lunes, 19 de abril de 2010

Tot apunt per un cap de setmana màgic.



Proclamació de L'Escala Ciutat Pubilla de la Sardana 2010




Sardanistes , ja la tenim aquí!

Ja tenim tot enllestit perquè el proper cap de setmana del 24 i 25 d'Abril , L'Escala es converteixi en la capital mundial de La Sardana. Ha arribat el moment de la proclamació de Ciutat Pubilla i el dia que molts de nosaltres estàvem esperant fa molt i molt de temps.

Dissabte, l'Escala serà nomenada oficialment Ciutat Pubilla de La Sardana i pendrà el relleu de Mataró. Serà un cap de setmana ple d'actes i de festa que començarà la tarda de Dissabte en l'entorn de l'antiga ciutat grega i romana d'Empúries. La flama de la sardana arribarà a 2/4 de 5 de la tarda a la platja de les Muscleres i a les 5 en punt es farà l'ofrena solemne al Déu Esculapi i la benvinguda a totes les autoritats.

Tot seguit una cercavila de relleus portarà la flama fins al centre de la Vila , i cap a 2/4 de 8 l'Escala serà proclamada Ciutat Pubilla per l'il·lustre president de la Federació Sardanista de Catalunya. Clouran l'acte els parlaments oficials i la lectura de la Lliçó Magistral a càrrec de Josep Vilabrú.

El fi de festa de Dissabte serà sonat amb sopar, concert a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona i exhibició de la colla sardanista Llevantada d'Il·lusions.

Diumenge s'emportarà la part més festiva del cap de setmana amb cercavila de gegants i capgrossos , missa solemne, descoberta de la placa conmemorativa a Ciutat Pubilla. Un cop al Passeig Lluis Albert : descoberta i innaguració del monument a l'Escala Ciutat Pubilla, lectures dels missatges al món sardanista, dessignació dels Premis Sardana 2010 , dessignació de la vila Ciutat Pubilla 2011, anxovada popular i ballades de sardanes al migdía

A la tarda els actes es traslladaran a l'entorn de La Platja , i tindrem el Concurs Territorial de Colles Sardanistes, danses tradicionals catalanes i finalment la ballada de sardanes de cloenda a càrrec de La Principal de l'Escala i La Bisbal Jove.

Com veieu un cap de setmana farcit d'actes únics i participatius, on l'Escala es convertirà en el rovell de l'ou de La Sardana.


Veniu i gaudiu-ne!


PROGRAMA D'ACTES CORRESPONENT ALS DIES 24 I 25 D'ABRIL